mandag 5. april 2010

Gi andre kommentarer!
I dag er det din tur til å lese og kommentere andre elevers blogger.
3MiK klassen på Kongsberg leverte sine oppgaver om Informasjonskløfter rett før påske, og nå passer det godt å gi de tilbakemeldinger.

Det er veldig kjekt å få kommentarer på egne blogginnlegg. Det kan være at noen takker for tips eller syns det er interessant å lese det du har skrevet, eller kanskje noen lurer på noe, og spør om du kan forklare mer. I dag skal du gi andre elever gleden av å få kommentarer på innlegg de har skrevet.

På din side får du en unik sjanse til å repetere et sentralt tema fra læreplanen:  Informasjonskløfter. Du får også sett hvordan andre elever løser en oppgave, og hvordan de får veiledning av læreren.

Dessuten har du viktige ting å bidra med. Du har lært om dette tema og tema som berører informasjonskløfter på andre måter, og du har løst lignende oppgaver på andre måter. Dessuten vil du oppdage om det er uklarheter i teksten dersom du ikke helt forstår det eleven har skrevet. Du kan både gi kommentarer og stille spørsmål fra ditt ståsted.

Det du må huske på er at du er en gjest på andres blogger, og derfor oppfører man seg også mer høflig og omtenksomt overfor den man besøker, enn man gjør hjemme hos seg selv eller ute på et offentlig sted.

Jeg har funnet et godt sitat om å delta på nett fra NRKBeta som er en interessant blogg om nye medier:
Helt til slutt må jeg nevne det mantra vi bruker når vi kommuniserer her på NRKbeta: åpen, ydmyk, ærlig, direkte, personlig og lyttende. Dette er svært viktige faktorer når du går ut for å gi, delta og gi ros!
Du kan lese mer om hva NRKBeta mener er viktig for å lykkes med å være sosial på nett.

Lurer du fremdeles på hva du egentlig skal gjøre?

Her er oppgaven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar